יום שישי, 25 בפברואר 2011

טורס דל פיינה – מסכם מסלול טרקים (5 ואחרון)


***
היום החמישי
עוד לילה חם ומחכה לנו קימה בארבע בבוקר?!?! בפיץ רוי ויתרנו על הזריחה כי היה ברור שאפילו השמש לא תמצא את הפיץ רוי להאיר עליו מבעד לעננים,אז חשבנו שכאן ננסה. ארבע בבוקר וכל הקמפינג רחש שעונים מעוררים והתארגנות. קמנו, העמסנו תיק גדול עם לא מעט דברים (בשיחת המידע המליצו לקחת דברים חמים מאוד, ברמת השק שינה, בשביל לפרוס הכל למעלה ולשבת בלי לחץ של הקור המקפיא שאמור להיות שם) ויצאנו. כדי שיהיה מעניין, גל שכח את אחד מפנסי הראש שלנו באיזה הוסטל, ככה שאנחנו מטפסים בחושך רק עם פנס אחד. מזל שלזה שהלך עם הפנס מספיק אכפת (או שהוא מספיק מפחד) מהשני, אז הוא לא השאיר אותו לבד ביער בחושך. מי צריך שמות. לקחה לנו רבע שעה כדי למצוא את דרכנו החוצה מהמחנה בחושך, מהרגע שיצאנו מהיער, פשוט ניווטנו לכיוון שביל פנסי הראש שזיהינו במרחק. הטיפוס היה תלול. תלול מאוד. וזאת הסיבה האמיתית למה כדאי לעשות אותו בחושך – ככה  לא מבינים עד כמה הוא תלול (כי לא רואים כלום), לא רואים כמה גבוה עוד צריך לטפס (כי לא רואים כלום) ואי אפשר להתחרט ולחזור חזרה (כי יש רק פנס ראש אחד). בדומה לטיפוס לנקודת התצפית מהיום השני, גם כאן המסלול נעלם, אלא שכאן זה קצת יותר קריטי, בגלל החושך המוחלט וכאלה... בסופו של דבר מצאנו את עמודי הסימון (או ככה לפחות קיוותה חבורת הילדות הארגנטינאיות שעקבו אחרינו) והגענו לאיזור התצפית..רק אנחנו, שלושה טורוסים ואיזה מאה מטיילים שהפריעו לצלם תמונות שוות של הטורוסים עם הלגונה (זוזי מטומטמת, את לא מבינה שאת בדיוק בנקודה שכולם קמו ב- 4 בבוקר לצלם??). לאט-לאט הוצאנו את הדברים החמים (אבל לא הגענו לפרוס את השקי שינה, כי לא היה מספיק קר) והכנו קפה ברוח אימים.


השמש עלתה. ענן קטן הסתיר את אחד הטורוסים ואנחנו שקלנו התאבדות, אבל הוא זז. הטורוסים נצבעו בקצת אדום והמים בלגונה נשארו עכורים.. בקיצור -  לא נפלנו (אולי התרגלנו). אם היינו רואים את הפיץ רוי לא היינו מתביישים להגיד שהוא יותר יפה. עדכנו בזה את הזוג הנחמד שהגיע באיחור של עשר דקות (בשלב הזה גם השמיים כבר איבדו מהצבע האדום כי הכל התכסה בעננים). ארזנו את עצמנו ונפרדנו מהתצפית בדרך למטה.

בדרך למטה נזכר מישהו במשהו (לא נגיד במה, יש המכנים את זה בספרה זוגית שמגיע מיד אחרי 1) בפתאומיות. הבעיה היתה שזה היה באמצע המסלול, שבו אין כמעט שום נקודת מסתור. אבל לא היתה ברירה והוא (או היא) נעצר חשוף לעיני כל (שבמקרה לא חצו דרכו) והשאיר תוספת קטנה לטורוסים. ככה שידעו שהיינו שם.
חזרנו לקמפינג התארגנו בזריזות כי היינו צריכים להספיק להגיע להסעה בסוף המסלול. יצאנו למסע למטה מעודדים מהעובדה שהיום הזה הוא רובו ירידה מחבקת בירכיים. מזג האוויר? מדהים. פשוט נהדר.



הגענו לנקודת הסיום שעתיים לפני זמן ההסעה ופצחנו (כמו כל שאר מסיימי הטרק שהתרכזו בנקודה זו) במופע אימים של כפות הרגליים שלנו. את אוכל הגיבוי שעוד נשאר לנו הכנו וגם קפה לרפואה. בדיוק שסיימנו וארזנו הגיעה ההסעה..







***
תקציר מנהלים לאלה שלא צלחו את הפוסט המלא.
הרבה שיווק יש סביב הטורס דל פיינה. לא נגיד שהטרק לא יפה, אבל כן נגיד שיש יפים ומגוונים ממנו. מה שכן, הוא מאפשר לעשות מסלול מאוד ארוך, בצורה יחסית מסודרת, עם אפשרויות לינה רבות, אבל לטעמנו הנוף הוא קצת חד גוני בשביל הליכה כל-כך ארוכה. זה נכון גם ובעיקר ל נקודת התצפית בזריחה, שהיא מרשימה אבל פחות מזאת בפיץ רוי (ואנחנו עוד לא זכינו לראות את הפיץ רוי). מה שכן, נקודת התצפית ביום השלישי (העמק האיטלקי) היתה באמת נקודת השיא בטרק שלנו, כמו אצל חלק לא קטן של המטיילים.
נקודה גדולה לזכותו של הטרק היא שלכל אורכו, במשך 5 ימים שלמים, אין שום סימן או זכר ליישוב או ציוויליזציה, למעט אתרי הקמפינג.
בעניין ההפחדות על מזג האוויר, צריך לקחת את כל מה שאנחנו אומרים וחושבים בעירבון מוגבל, כי הבעיה העיקרית שלנו בנושא היתה שבמשך חמישה ימים ארזנו הכל בשקיות זבל כפולות או שקיות אוכל אטומות עם זיפרים ואז את כל זה בעוד שקית אחת גדולה נגד גשם, רוח וקרינה רדיואקטיבית, בשביל לסבול דווקא מהחום (ואנחנו מכירים אנשים (מאוד נחמדים שנוטים לחלק ציוד לאנשים אחרים) שהלכו שם שמונה שעות בגשם). בכל מקרה, התחושה היא שגם סביב העניין הזה נבנה קצת מיתוס בקשר לטרק הזה (שיחת המידע תורמת לא מעט למיתוס הזה), כי הכל בעצם נכון לכל טרק אחר בפטגוניה (ראו פוסט הויאריקה טרוורס..).
***
אז היינו שם. חמישה ימים באמצע פברואר. היה המון טבע והיה המון כיף. ולמדנו מישור מהו. ולא בכינו. ואנחנו מבקשים סליחה מהבירכיים. ומהציפורניים שיגדלו בחזרה מהר. וקינסה אמא שלו.
*** 
בערב הלכנו לתקוע אוכל שאינו מתוצרת קנור.


*** 
החידה היומת – האם תוכלו לנחש מה קרה בכל אחת מהסיטואציות המצולמות?

בין הפותרים נכונה לא יוגרל כלום.























טורס דל פיינה – מסכם מסלול טרקים (4)


***
היום הרביעי
התעוררנו ליום הקשה ביותר בטיול. ארבע וחצי שעות הליכה ב...עליה. כן, הפעם היא גם מוגדרת ככזאת. את היום צריכים לסיים בקמפינג שנמצא למעלה-למעלה-למעלה, כדי לישון בו ולמחרת לטפס עם הזריחה לראות את הטורוסים. מדובר ביום הליכה ארוך מאד, גם אם לוקחים איזה קיצור דרך ידוע לשמצה (לקחנו, בטח לקחנו). למזלנו, גם זה היה אחד הימים היפים ביותר של הטרק; לפחות חלקו, החלק שלגונה ארוכה ליוותה אותנו ונחלים חצו אותנו לאורכו. לרוע מזלנו היה חום כלבים.
אם אתם האחיינים שלנו ואתם לא מזהים את התמונה הזאת,
תשאלו את ההורים שלכם איפה הגלויה ששלחנו לכם




כמו בשאר הטרקים, גם כאן מלאנו מים מהנחלים ושמרנו סדר גודל של ליטר מלא תמיד עלינו. אלא שזה נכון למזג אויר סטנדרטי (קריר אם לא קר, מעונן אם לא גשום עד מאוד. על זה דובר. לנו, כאמור, היה חום כלבים שנבנה לאורך היום והגיע לשיאו בקטע הכי חשוף מצמחייה, נטול נחלים ובעלייה תלולה ומתמשכת. בנקודה מסויימת נדחקנו תחת איזה שיח, כדי לאגור מעט זיכרון של צל, ועברנו למשמעת מים.









המשכנו הלאה והתעודדנו עד מאד למראה המפגש עם השביל המקורי בו היינו אמורים לטפס אם לא היינו לוקחים את קיצור הדרך (זה היה נראה יותר רע מהעליה שלנו). מה שכן, המים נהיו עניין מטריד והחום לא עשה קולות של מוות (שני קצת כן). בשלב מסויים מצאנו נקודה ראויה להפסקה תחת עץ עם הרבה צל. החלטנו שמגיעה לנו הפסקה יותר ממושכת. חשבנו (אלה שהיו בהכרה) על קפה אבל לא היו לנו מספיק מים (וכן היה לנו קצת יותר מדי חם), אז הסתפקנו בסוכר ותמונות.

ההפוגה איפשרה לגלות שהמכנסיים של גל מעניקים שירות
לא צפוי - הסרת שיערות ברגליים. פרטים בחנויות המובחרות.
קמנו להמשיך. ידענו שלפנינו קמפינג בתשלום שאנחנו לא רוצים לישון בו, כי ממנו לא נוכל לעלות לזריחה (הוא רחוק מדי מהטורוסים) וקיללנו את הקמפינג בתשלום שממוקמים תמיד שעתיים לפני אלה החינמיים, כדי לעשות לך טיזינג ברגעים של שיקול דעת מעורפל. אבל בינתיים הגענו סוף סוף לנחל והשלמנו מאגרים. בנוסף, כדי להתכונן נפשית (אלה מאיתנו שכבר היו קצת רעועים אבל לא הודו בזה) ביררנו עם מטיילת שחלפה אותנו מה המרחק לקמפינג ואיך נראית הדרך. כמה שמחנו לגלות שיש לנו עוד כ- 100 מטר בלבד ושמעכשיו יש רק מישור וירידה. קינסה אמא שלה. חתיכת רצף של עליות תלולות במיוחד, שפרושות על לפחות קילומטר וחצי, קיבלו את פנינו.



עץ ביסלי גריל



בסופן הגענו לקמפינג בתשלום, חדורי מוטיבציה להמשיך הלאה. קפה לפנים, מנוחה לגבות ושוב היינו עם התיקים על הגב, בדרך לקטע האחרון של היום. לשמחתנו, הטיפוס היה פחות נורא ממה שחשבנו, למרות שבשלב הזה די מיצינו את הקטע של הטיפוס ושל ההליכה בכלל. גם את היתושים שמשום מה הופיעו והתגברו דווקא בקטע הזה, מזמן מיצינו. שעה אחר-כך היינו בקמפינג מקסים שבמרכזו זורם נחל קטן. התמקמנו יחסית קרוב לנקודת מילוי המים והיינו יעילים במיוחד, כך שתוך חצי שעה כבר היינו מאוהלים ואכולים. מזג האוויר התקרר קצת ונעשה נעים מספיק לפרוש מזרון בחוץ ולקרוא ספר בטבע. שלא לדבר על רחיצת הרגליים שהתחילו להריח כאילו הן נרקבות, למרות המקלחת, אי שם בלילה הקודם, לפני העליה ב- 40 מעלות צלזיוס.





***
המשך יבוא...

טורס דל פיינה – מסכם מסלול טרקים (3)


***
היום השלישי
בוקר היום השלישי נראה עוד יותר בהיר מהימים הקודמים. התארגנו בזריזות (שעתיים פלוס-מינוס), ארזנו תיק קטן (תיק גדול עם מעט דברים זה יותר מדוייק), נעלנו את האוהל ויצאנו במעלה הואדי לנקודת תצפית בהמשך. מדובר באחת מנקודות התצפית היפות בטרק וזאת שהדרך אליה היא המפרכת ביותר. מדובר בטיפוס של כארבעים חמש דקות על סלעים. המסלול הוא בחזקת נוכח-נפקד, אתה יודע שהוא שם אבל לא תמיד ברור איפה. התצפית, כאמור, מדהימה - צד אחד של הואדי מוגן מהשמש ולכן כולו מושלג ומלא במפלי שלג ומפולות שלגים לפרקים, כשהצד השני של פונה לשמש ולכן, בעונה הזאת, חשוף לגמרי. במורד הואדי (הכיוון ממנו הגענו) נשקף כל העמק, על שלל הלגונות שבו.



גם הפעם גל המשיך לטפס ארבעים וחמש דקות נוספות לתצפית בהמשך מעלה הואדי, זאת שאמרו לנו שהיא פחות יפה מזאת שהגענו אליה (לזכור לבדוק באינטרנט אם יש בעיה ידועה עם עודף אנרגיה) ושני חזרה לקמפינג לבוקר של כיף באוהל. נקודת התצפית יפה אך שונה לגמרי מהראשונה ("שונה לגמרי" ככה קוראים לזה היום).



לסיכום נקודת התצפית הגבוהה יותר: יש הגורסים שכשלוקחים בחשבון את הדרך חזרה (שעה וחצי של בולדרינג) אולי באמת אפשר לוותר על נקודת התצפית השנייה (אבל זה רק בגלל שאנחנו שונאים לחזור דרך שעשינו בכיוון ההפוך). פשוט עד שמגיעים לקמפינג שוכחים מההרים, השלג, היער והנחל המדהים שמלווה את המסלול, אבל מהבירכיים דווקא לא שוכחים. להיפך, נזכרים בהן ומצטערים שהן לא ישארו איתנו לאורך זמן. בנוסף היתה גם שמש. שמש חזקה, עד כמה שהתקשנו להאמין. ככה יצא שמישהו חזר כועס לקמפינג כדי למצוא שם משהו אחר קורא ספר בניחותא באוהל. שוב, בלי שמות.
אנחנו פורקים את התיק, בשביל לארוז מחדש את שני התיקים (תענוג שמלווה אותנו לאורך כל הטיול) ויוצאים לדרך.
לפנינו דרך לא ארוכה, אבל מה - מישורית. כל הדרך אנחנו מברכים על זה שלא עשינו את הדרך בכיוון ההפוך, אחרת הירידה המטורפת שהלכנו (התדרדרנו) הייתה עלייה מטורפת. ההפתעה האמיתית של היום (לפחות עבור בעלי פטישיזם קשה למים וחופים) היתה שהירידה הסתיימה בחוף חלוקי נחל למרגלות לגונה. מי היה מאמין (מי לא? הכל פה מלא לגונות) - מראה מקסים של עצים קרובים למים שעושים צל ונוף פסטורלי מעבר אליהם.

אחרי שלושה ימים היה נעים לעשות מקלחת (קפואה). ויש את אלה שחיכו (וייחלו) למקלחת החמה שחיכתה בקמפינג אליו היו פנינו מועדות. אחרי המקלחת עשינו קפה ואכלנו שאריות נקניק וסוכר בצורת פירות יבשים. או אז חלפה אותנו קבוצה שלמה של יפנים שהיו הרוסים מהקטע של הקפה השחור וצחקו עלינו. אז מה, גם אנחנו צחקנו עליהם. כי הם היו יפנים. מלבד המקלחת המדומה, גל גם עשה כביסה מדומה לחולצה שלו. המקלחת והכביסה עזרו באותה מידה לריח שהוא הדיף מאז היום השני ועד סוף הטרק (מי הולך רק עם חולצה אחת חמישה ימים??) 
נראה כמו מקלחת יסודית לגמרי בקור הזה. מאחורי האוזניים ניקית?

מכבסת...
תולה!
התלבטנו כמה זמן אפשר למשוך כאן כדי לא להיכנס לחושך, אז שאלנו מטייל שעבר בכיוון ההפוך כמה זמן יש לנו עד לקמפינג. "קינסה מינוטס" הוא ענה בתגובה (חמש עשרה דקות). קינסה?? אליפות, יש לנו ים זמן פה. התרווחנו, שחררנו את הבטן וכבר תכננו מה נאכל לארוחת ערב (מרק של קנור). על זה נאמר: קינסה אמא שלך. אחרי שקמנו ללכת וחמש עשרה דקות לתוך ההליכה, בדיוק כשגילינו שהמשקפיים השבורים של גל שהודבקו בכשרון רב עם מסקינג-טייפ (יש מילה כזאת. קבלונותרו לנוח למרגלות האגם והוא צריך לחזור לאסוף אותן, הגענו לשלט שסימן שיש לנו עוד חצי שעה של הליכה עד לקמפינג – חישוב מהיר אומר 45 דקות מהחוף לקמפינג. 45 ולא קינסה! נפלה רוחנו ודידנו לקמפינג. קינסה אמא שלך.
לא היה נורא לחכות לו שיחזור עם המשקפיים
לאורך כל המסלול ניתן לבחור בין מקומות שונים לישון בהם: קמפינג חינמי שאין בו כלום, קמפינג בתשלום עם מקלחות, או בקתות, לאנשים שלא ישנים באוהלים (מצריך הון), בהן יש גם ארוחות חמות וארוחות להמשך היום (מצריך קרן הון). עבורינו זה היה המחנה הראשון (והאחרון) שהיה בתשלום, כי תכנון המסלול התאים להישאר בו. בתמורה קיבלנו מקלחות חמות, ברז מים זורמים ושירותים עם קירות ודלתות (עבור אלה בינינו שעוד זכרו איך מאייתים היגיינה. לא, כי פשוט מישהו היה צריך להזכיר למישהו השני איך. בלי שמות אומרים לכם!). בתמורה גם קיבלנו מחנה מפוצץ אנשים והיה לנו די קשה למצוא מקום להקים בו אוהל. בסוף מצאנו והיה אחלה.בהמשך לטמפרטורות הגבוהות שהיו במהלך היום, גם הלילה היה יחסית חם. גל העביר את הלילה בלי שק"ש. גשם? בגדים רטובים? לא היום.


***
המשך יבוא...